Cron job - редакция и лимити

Cron задачите могат да бъдат задавани да се изпълняват в различни часове, дни или интервал от време. С цел да бъде запазено качеството на услуга споделен хостинг, както и съгласно нейните параметри, вашите автоматични крон задачи трябва да бъдат заложени на минимум 30 минути
В случай, че вашия сайт или система изисква Cron задача на по-малък интервал от време, услугите, които могат да ви предостави тази опция  са Cloud или Нает Сървър. И двете услуги ви дават много по-голям сървърен ресурс, мощности и възможности.

Ако настройката на вашите cron задачи е заложена на интервал по-малък от 30 минути, или просто искате да я редактирате, ето как можете да го направите.
Необходимо е да достъпите вашия хостинг контролен панел (cPanel). От карето "Допълнително" избирате "Cron Задачи":


След като достъпите менюто за управление на Cron задачите, може да промените времето на изпълнение на текущо създадените Cron задачи, като изберете "Промени" срещу всяка от тях:


От падащото меню може да промените времето за изпълнение на конкретната Cron задача.
В полето "Command" може да промените и самата Cron задача.

Когато приключите с корекциите, е необходимо да натиснете бутона "Edit Line", за да бъде променена Cron задачата. Корекцията влиза в сила веднага след извършената промяна.

Намирате ли за полезно?