Как да инсталирате приложения, които не са от Google Play

Как да инсталирате приложения, които не са от Google Play

Google Play Store е най-простият и най-сигурният начин за изтегляне на приложения за устройството Ви, но понякога поради различни причини може да се наложи да инсталирате приложения от други източници (приложения, които не са от Google Play), или може би сте намерили приложения, които просто не могат да бъдат намерени в Google Play. Ако можете да намерите файла на приложението, ще можете да го инсталирате и без да използвате Google Play.

Конфигуриране на Вашето устройство

Макар че може да има някои различия където ще намерите тази настройка на вашия Android телефон (поради различните версии и различните марки), тази функция обикновено се намира в едно от менютата за сигурност.

  • Отидете в Settings
  • След това менюто в което се намира настройката за да позволите на Вашето устройство да инсталира приложения които не са от Google Play, може да се казва по много начини ето и някои от тях – Security, Privacy, Additional settings->Privacy.
  • След като сте влезли в това меню разрешете – “Разрешаване на инсталирането от неизвестни източници”, както е показано по-долу в снимките.

След като включите тази функция ще може да инсталирате APK файлове, свалени от други различни от Google Play места. Често, ако инсталирате файлове от непознати източници, докато се опитвате, изскача меню което Ви пита дали искате да разрешите само тази инсталация, или да позволите инсталирането на всички приложения по подразбиране. Така че ако не може да намерите опцията мже да се възползвате и от това.

Обикновено това е най-безопасният начин, да позволите индивидуално за всяко приложение, освен ако не искате да инсталирате цял куп от APK файлове. Ако инсталирате много наведнъж, не забравяйте да се върнете и да промените тази настройка обратно за всеки случай.

Изтегляне и инсталиране на APK файлове

След като изтеглите приложението от линка за сваляне, можете да проверите в „Downloads“ и да изберете изтегления APK файл. Като кликнете върху него ще стартирате процеса на инсталиране и ако е необходимо, ще бъдете помолени да позволите изтеглянето на приложението да продължи.

Намирате ли за полезно?