В коя директория да кача сайта си на споделен ASP.NET хостинг ?


В тази статия ще Ви запознаем къде и как да качите вашият първи сайт на услугата "споделен ASP.NET хостинг".
Главната директория на вашият хостинг акаунт е с наименование "httpdocs". Тя е обвързана с основния домейн на вашият акаунт и в нея трябва да заложите файловете на уебсайта. 
Предоставяме примерен пълен път до директорията httpdocs:
/home/pleskUsername/httpdocs 
*Тук pleskUsername трябва да се замени с Вашето Plesk потребителско име, което можете да намерите в активационния имейл, изпратен от нашата система.
За да качите вашият сайт на новосъздаденият ви акаунт на услугата "споделен ASP.NET хостинг" препоръчваме да използватеFTP клиент вместо файлов мениджър. Един от най-използваните FTP клиенти за качване на уеб съдърждание е FileZilla. Можете да го свалите от следния линк:
 
Данните за достъп през FTP можете да откриете в имейла, който сте получили от нашата система след успешна активация на вашата услуга "споделен ASP.NET хостинг"
Примерен активационен имейл можете да видите на картинката отдолу:


FTP клиентът ви позволява да управлявате файловете на вашият споделен хостинг акаунт. Той ви дава възможности да качвате, триете, преименувате, създавате нови файлове, променяте права и др. 
След стартиране на FileZilla в лентата отгоре трябва да попълните маркираните полета с вашите данни за достъп:


1. Host: Тук въвеждате името на сървъра или неговият IP адрес, които можете да намерите в активационния имейл, който сте получили от нашата система.

2. Username: Тук въвеждате вашето потребителско име, което можете да намерите в активационния имейл, който сте получили от нашата система.

3. Password: Тук въвеждате вашата парола, която е случайно генерирана от нашата система и можете да намерите в активационния имейл, който сте получили от нашата система.

4. Port: Тук въвеждаме номера на порта който, е 21.
След като се свържете успешно с вашите данни към сървъра, ще видите екрана на FileZilla разделен на няколко полета. Първото поле е за системни съобщения от приложението. Следващите две полета, които ще видите разделени по вертикала са "Local site:" и "Remote site:".
Под "Local site:" се намират директориите на вашият локален компютър, а под "Remote site:" се намират директориите на вашият споделен хостинг акаунт. 


За да качите вашият уеб сайт трябва да намерите неговите файлове на вашият локален компютър под "Local site:", а в "Remote site:" да стои маркирана директорията httpdocs, както се вижда на картинката по-горе. 

За да завършите качването на сайта ви трябва да маркирате всички файлове и с десен бутон върху тях да изберете опцията "upload", с което FileZilla ще качи всички избрани файлове в избраната от вас директория. По този начин вече сте качили вашите файлове в основната директория httpdocs, тъй като тя е главната папка на хостинг плана.

Намирате ли за полезно?